Seru Loraweg 31 Willemstad (Curaçao)
+5999 789 3333
+5999 523 3839
info@correctcarrental.com
08:00 - 17:00

FAQ

Reserveren en Huren

Lees hier het antwoord op de meest voorkomende vragen die huurders stellen.
Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op en een Correct Carrental medewerk(st)er zal u verder helpen.

Hoe reserveer ik een auto?

Bij Correct Carrental kunt u online een aanvraag voor een huurauto doen. Wilt u liever persoonlijk contact, dan kunt u per e-mail (info@correctcarrental.com) of telefoon (+5999 789 3333/+5999 523 3839) contact met ons opnemen om een auto te reserveren.

Nadat uw aanvraag bij ons is binnengekomen, nemen wij per email contact met u op om de details door te spreken. Mocht een gewenste categorie niet beschikbaar zijn, dan zoeken we samen met u naar een alternatief.

Hoe gaat dat, online reserveren?

Via onze website zoekt u een auto:

  1. Kies de eerste huurdag
  2. Kies de laatste huurdag
  3. Klik op zoeken en de site toont u alle auto’s. Wij hebben 5 klassen en van elke klasse meerdere auto’s beschikbaar. U ziet direct de totale huurprijs in het scherm
  4. Kies de gewenste klasse door op Aanvragen te klikken
  5. Selecteer eventuele opties (afkopen eigen risico (CDW), kinderstoeltje) door het aantal aan te passen
  6. Klik op Doorgaan voor het overzicht van de huurperiode, geselecteerde auto en kosten
  7. Vul uw gegevens in – velden met een * zijn verplicht
  8. Ga akkoord met onze Algemene Voorwaarden & Privacy Policy en bevestig uw aanvraag.

Wij nemen vervolgens per email contact met u op om de aanvraag met u door te nemen. Mocht de gevraagde auto niet beschikbaar zijn, dan bieden we u de alternatieven aan.

Pas na de betaling van de borg of het doorgeven van uw creditcard-gegevens is de reservering definitief.

Ik heb een online aanvraag gedaan. Wat gebeurt er nu?

U ontvangt een automatische e-mail ter bevestiging met uw aanvraagcode. Wij nemen per e-mail contact met u op om de aanvraag te bespreken. We vragen u de borg aan ons over te maken om de reservering definitief te maken. U kunt eventueel ook uw creditcard gegevens aan ons doorgeven.

Bij het ophalen van uw huurauto rekent u het huurtarief af. U kunt pinnen of met creditcard (5% kosten) betalen, liever niet cash(5% kosten).

Is mijn auto gereserveerd als ik een aanvraag heb ingediend?

Nee, het kan zijn dat de door u aangevraagde auto niet beschikbaar is. Wij nemen ALTIJD via mail contact met u op om de aanvraag te bespreken. U krijgt eerst een automatische bevestigingsmail van de aanvraag en vervolgens nemen we persoonlijk via email contact met u op.

We vragen u de borg aan ons over te maken om de reservering definitief te maken. U kunt eventueel ook uw creditcard gegevens aan ons doorgeven. Pas als dit gebeurd is, is de auto daadwerkelijk gereserveerd.

Bij het ophalen van uw huurauto rekent u het huurtarief af. U kunt pinnen, met creditcard (5% kosten) betalen of de huur cash voldoen.

Waarom betaal ik vooraf de borg?

Om uw reservering te garanderen, maakt u de borg over op onze Nederlandse of lokale bankrekening. Ook het maken van een pre-authorisation op uw creditcard behoort tot de mogelijkheden. Zo bent u verzekerd van een auto en kunt u direct rijden als u op Curaçao bent en weten wij zeker dat u de auto komt ophalen.

Hoe krijg ik mijn borg weer terug?

Bij het inleveren van de auto storten wij de borg via onze ‘bank-app’ direct terug op uw rekening of vervalt de pre-authorisation van uw creditcard.

Kan ik mijn reservering annuleren?

De meeste mensen reserveren een huurauto als de reis geboekt is. Het ligt dus niet voor de hand om te annuleren. Natuurlijk kunnen zich onvoorziene omstandigheden voor doen zoals ziekte of nog erger. Uiteraard zijn we dan coulant en rekenen alleen administratiekosten van € 19,50.

Hoe betaal ik de huur van mijn huurauto?

Dat kan op de door u gewenste methode, bij het ophalen van de auto: pinnen, met creditcard (5% kosten), cash of overmaken op onze bankrekening.

Zijn er verborgen kosten als ik bij Correct Carrental een auto huur?

Nee! Wij zijn vanaf het begin transparant over onze services, mogelijkheden en kosten. Bij ons zijn alle tarieven inclusief. De kosten die u per mail ontvangt, betaalt u ook bij het ophalen van de auto.

Wij houden niet van verrassingen en leggen samen met u alle schades vast waar u en wij voor tekenen.

Wat gebeurt er als de categorie die ik gereserveerd heb, niet beschikbaar is?

Dat is simpel! Dan krijgt u een ‘upgrade’. U hebt tenslotte een auto gereserveerd en wilt zo snel mogelijk rijden.

Is er een minimum aantal huurdagen?

Ja, de minimale huurperiode bedraagt 3 dagen

Verhuren jullie ook kinderzitjes?

Voor € 3,50 / Naf 7,00 per dag huurt u een kinderzitje.

Kan ik het eigen risico afkopen?

Voor € 9,00 (Naf 18,00) per dag kunt u het eigen risico (CDW) afkopen. Indien u dit wenst, kunt u dit bij de aanvraag bij de huuropties aangeven.

Onze auto’s zijn WA verzekerd en dat betekent dat u in het geval van schade een eigen risico dient te betalen ter grootte van het schadebedrag met een maximum van $ 375,00/€ 325,00 (Naf 650,00). Bestuurders van 25 jaar en jonger hebben een eigen risico van $ 443,-/€ 360,- (Naf 775,-). Dit is tevens de borg die betaald dient te worden.

Bij afkoop van eigen risico hebt u dus geen kosten, mits u zich aan de voorwaarden houdt.

Wat zijn de openingstijden van Correct Carrental?

U kunt bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.

Op zondag zijn we in principe gesloten, maar kan in uitzonderingsgevallen op afspraak de auto opgehaald en ingeleverd worden. In veel gevallen zetten we de auto voor ons kantoor of kunt u hem daar achter laten.

Wat fijn! Jullie halen ons op! Is de pickup-service altijd beschikbaar?

Onze pickup-service is in principe op werkdagen beschikbaar van 08.00 tot 16.00 uur. Mocht u later aankomen, dan kunnen we wel een (voordeligere) taxi voor u regelen en zetten we de auto voor kantoor voor u klaar. De afhandeling doen we dan de volgende dag.

Tussen Jan Thiel, Piscadera en Hato Airport worden geen kosten in rekening gebracht voor de pick-up service. Op Banda Bou rekening we € 12,50 (naf 25,00), tot Daniel.

Op zaterdag zijn we beperkt geopend en hebben we geen pickup-service beschikbaar. U kunt uw auto dan tussen 12.00 uur en 13.00 uur en van 17.00 tot 18.00 ophalen. Eventueel kunnen we een (voordeligere) taxi voor u regelen.

Op zondag zijn we in principe gesloten, maar kan op afspraak de auto opgehaald en ingeleverd worden. In veel gevallen zetten we de auto voor kantoor of kunt hem daar achterlaten.

Onderweg

Lees hier het antwoord op de meest voorkomende vragen die huurders stellen als ze onderweg zijn met onze huurauto’s.
Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op en een Correct Carrental medewerk(st)er zal u verder helpen.

Wat moet ik doen als ik met pech sta?

Onze auto’s worden goed onderhouden door onze eigen monteurs, maar het kan altijd gebeuren dat een auto een probleem(pje) heeft. We zijn telefonisch (+5999 523 3839) bereikbaar tot 11 uur ’s-avonds en daarna neemt onze wegenwacht (+5999 560 1571) het van ons over.

Wat voor een soort benzine moet ik tanken?

Op Curaçao hebben we alleen super benzine. Dat is de gele hendel aan de pomp. Onze auto’s rijden alleen op benzine. In geen geval diesel tanken!

Moet ik tanken voordat ik de auto inlever?

Zoals gebruikelijk brengt u de auto met dezelfde benzinestand terug als u hem gekregen heeft.

Als de benzinestand lager is dan u hem gekregen heeft, rekenen we kosten om de auto bij te tanken en natuurlijk de benzine.  We hebben dan ook liever dat u de auto met dezelfde benzinestand terugbrengt.

Wat moet ik doen als ik een lekke band heb?

In principe dient u dit zelf te regelen. Dus de band wisselen, laten plakken en de originele band er weer onder laten zetten. Mocht u dit niet zelf willen doen of niet kunnen, dan kunt u de wegenwacht bellen (+5999 560 1571) en zij wisselen de band dan voor u tegen een vergoeding.

Ik moet er niet aan denken, maar wat moet ik doen in het geval van een auto ongeluk?

In ieder geval rustig blijven! Kijk eerst of u en uw medepassagiers ok zijn. Vervolgens in alle gevallen de auto op de plek van het ongeval laten staan. Dus niet verplaatsen! Dan Forensys bellen op 199. Pas als zij of de politie akkoord geven, mag de auto verplaatst worden. Uiteraard belt u ons ook (+5999 523 3839) om de verdere afhandeling te regelen.

Wat moet ik doen als ik de sleutels in de auto heb laten zitten en de deuren heb afgesloten?

Onze wegenwacht helpt u tegen betaling van Naf 50,00 uit de brand. U belt ze op +5999 560 1571 en ze maken de deur bliksemsnel voor u open.

Algemene Vragen

Lees hier het antwoord op de meest voorkomende vragen die huurders stellen.
Staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact op en een Correct Carrental medewerk(st)er zal u verder helpen.

Waarom zou ik bij Correct Carrental een auto huren?

Het aanbod van autoverhuurbedrijven is groot op Curaçao. Correct Carrental onderscheidt zich door goede kwaliteit auto’s aan te bieden en haar afspraken na te komen. Op tijd, vriendelijk, nette auto’s en voor iedere portemonnee bieden wij keuzemogelijkheden. Wij doen het correct!

Is reserveren echt zo gemakkelijk bij Correct Carrental?

Inderdaad, in een paar klikken is uw aanvraag bij ons binnen. Wij nemen vervolgens via e-mail contact met u op om de details vast te leggen. U kunt ook bellen (+5999 523 3839) of ons rechtstreeks mailen (info@correctcarrental.com) voor informatie of om een auto te reserveren.

Zijn de auto's van Correct Carrental all-risk verzekerd?

Nee, u heeft een eigen risico van $ 375,00/€ 325,00 (Naf 650,00). Bestuurders van 25 jaar en jonger hebben een eigen risico van $ 443,-/€ 360,- (Naf 775,-).

Wij bieden u de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Voor € 7,00 per dag extra is de huurauto wel all-risk verzekerd (CDW).

Kan ik mijn huurauto op vliegveld Hato ophalen?

Helaas is het autoverhuurbedrijven die niet op het vliegveld zijn gevestigd, niet toegestaan om auto’s te verhuren vanaf het vliegveld. We kunnen u wel ophalen en doen vervolgens de afhandeling bij ons op kantoor. De gemiddelde wachttijd nadat u met uw koffers buiten staat, bedraagt 20-25 minuten.

Op zaterdag is de pickup-service beperkt beschikbaar. Op zondag halen en brengen we in principe niet.

Heeft u nog tips voor mij?

Jazeker! Het ligt voor de hand om u aan te raden een auto bij Correct Carrental te huren, maar wij geloven daar ook echt in. Onze bedrijfsfilosofie is erop gericht het u naar de zin te maken met een fijne auto. Het eiland is al zo leuk en wordt met een correcte auto alleen maar leuker. Geniet!

Oh ja… denk aan het deblokkeren van uw pinpas voor het buitenland! De meeste banken hebben hun bankpassen geblokkeerd voor betalingen in het buitenland. In een paar kliks verandert u dit.

De V Pay passen van ING functioneren niet op Curaçao. Bij het aanvragen van een ING bankpas kunt u het beste een Maestro pas bestellen. Dit kan telefonisch worden doorgegeven bij ING.

&copy 2009 - document.write(new Date().getFullYear()); Correct Carrental | Alle rechten voorbehouden
FAQ